HorecaUITmuntend

hoe werkt het allemaal?!

de juryprijzen

Iedere geselecteerd bedrijf aan de HorecaUITmuntend-verkiezing wordt bezocht door onze jury. Na een eerste bezoekronde wordt per categorie (café, dagzaak en restaurant) een shortlist opgesteld. De deelnemers die de shortlist hebben gehaald krijgen nogmaals een mysterybezoek, van onze vakjury. De vakjury zal in beraad de winnaars van de HorecaUITmuntend-trofeeën kiezen. De bezoekperiode van onze jury loopt van 11 november 2017 tot en met 15 januari2018.
Winnaars die 3 jaar achtereenvolgend de vakjuryprijs winnen zijn de 3 volgende jaren uitgesloten van deelname. De winnaars van de HorecaUITmuntend-vakjuryprijs gaan met de HorecaUITmuntend-oorkonde en de HorecaUITmuntend-trofee naar huis.

“Wie heeft de beste kwaliteit, de beste service, hét beste gastheerschap; HorecaUITmuntend!”

de publieksprijzen

In de horeca gaat het om het publiek. We leven van en met de gasten. De vrienden van je werk. En daarom kan het publiek natuurlijk ook stemmen tijdens de HorecaUITmuntend-verkiezingen. In elke categorie (café, dagzaak en restaurant) kan 1 stem worden uitgebracht. Dit gebeurt online. De stemperiode voor het publiek loopt van 11 november 2017 tot en met 15 januari 2018.
Winnaars die 3 jaar achtereenvolgend de publieksprijs winnen zijn de 3 volgende jaren uitgesloten van deelname. De winnaars van de HorecaUITmuntend-publieksprijs gaan met de HorecaUITmuntend-oorkonde naar huis.

categorie: CAFÉ

categorie: DAGZAAK

categorie: RESTAURANT

KARPATHIOS SLUIT RESTO VORK EN MES

Chef-kok Jonathan Karpathios sluit eind van het jaar de deuren van zijn restaurant Vork en Mes in Hoofddorp. Vanaf begin 2018 is het restaurant alleen nog open als evenementenlocatie. 

Dat laat de chef-kok weten op zijn blog. “Het is tijd voor ontwikkeling. Ik stop met mijn restaurant, want daar heb ik gedaan wat ik wilde laten zien en met mijn keuken een voorbeeld gegeven wat het is om de natuur je menu te laten bepalen. Waar het 10 jaar geleden ondenkbaar was Groente in de hoofdrol te plaatsen en mensen mij uitlachten wanneer ik vertelde dat ik uitsluitend lokaal en biologisch eten wilde serveren, is dit steeds meer gemeengoed geworden. Eetbare bloemen aten mijn gasten 10 jaar geleden bijvoorbeeld maar spaarzaam, nu zie ik gelukkig steeds meer chefs werken met bloemen, wilde kruiden en ‘vergeten groenten”, aldus Karpathios.

Catering en events
De chef gaat zich vanaf 2018 dus meer richten op catering en events. “Mijn restaurant gaat door als de Hydrapier en is te boeken voor besloten diners en events. Mijn catering vind je ook terug in het Sieraad in Amsterdam, de ArenA in Amsterdam en nog een andere locatie waarover later meer bekend wordt.”

Hoogtepunten
Vork en Mes is nog tot het eind van het jaar open. Karpathios serveert een menu met de klassiekers van de kaart. De hoogtepunten van 10 jaar Vork en Mes.

Trackback van jouw site.

instagram.com/horecauitmuntend

facebook.com