Bron: Misset Horeca

Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.com, verhoogt ondanks veel protest van de horeca per 1 januari de tarieven. Daardoor moeten aangesloten restaurants 13 procent commissie betalen aan Thuisbezorgd.nl. Dit was 12 procent.

Lees verder

Bron: Entree Magazine

Op 20 november werd tijdens een diner bij Hotel Arena in Amsterdam bekend wie er in de FavorFlav Food Top 100 staan. De lijst is samengesteld door de redactie van FavorFlav. Chef-kok Joris Bijdendijk van RIJKS* in Amsterdam werd nummer 1.

Lees verder

Bron: Entree Magazine

De top 3 Entree Best Bartender is inmiddels bekend! Airto Cramer (Tales & Spirits, Amsterdam), Daryl Lieuw-On (NY Basement, Rotterdam) en Marcel van der Ben (Behind Bars, Utrecht) staan in de finale. De winnaar wordt bekendgemaakt  op 27 november tijdens de Entree Awards 2017. 

 

Bron: Misset Horeca

De Bokkedoorns in Overveen presteert met 17,5 punten erg goed en bewijst maar weer eens tot de culinaire top te behoren in Nederland. Zij zijn daarmee de onbetwiste nummer 1 in de regio.

Verder komen we met 16 punten Ratatouille Food & Wine in Haarlem, de Vrienden van Jacob in Santpoort-Noord en PUUR Zee Restaurant by Imko’s in Wijk aan Zee tegen.

Lees verder

Chef-kok Jonathan Karpathios sluit eind van het jaar de deuren van zijn restaurant Vork en Mes in Hoofddorp. Vanaf begin 2018 is het restaurant alleen nog open als evenementenlocatie. 

Lees verder

HorecaUITmuntend beoordeelt Horecabedrijven in de categorieën Café, Restaurant en Dagzaak. Alle geselecteerde Horecabedrijven worden de komende periode door ons bezocht en beoordeeld op gastheerschap. Het personeel is het visitekaartje van het bedrijf en bepaalt in grote mate of een gast nog eens terug komt of niet.

Lees verder

Bron Misset Horeca

De Café Top 100 2017 wordt maandag 6 november onthuld in Studio 21 in Hilversum. Misset Horeca licht alvast een klein tipje van de sluier. Haarlem is dit jaar het meest vertegenwoordigd, gevolgd door drie andere grote steden. Noord-Holland, Noord-Brabant en Zuid-Holland hebben meer dan de helft van de lijst in handen.

Haarlem heeft liefst 6 cafés in de Café Top 100 2017. De Noord-Hollandse hoofdstad staat wat dat betreft symbool voor de provincie. Noord-Holland is als provincie namelijk ook het best vertegenwoordigd, met 21 cafés in de lijst.

De Café Top 100 2017 wordt maandagavond 6 november bekendgemaakt in Studio 21 in Hilversum. De cafés horen dan op welke plek ze staan. 

 

 

 

Bron: Entree Magazine

Drinkglazen van oude wijnflessen, gastronomisch planktonpoeder, een schoonmaaksysteem compleet zónder schoonmaakmiddelen en restaurantgasten die vooraf hun eigen korting bepalen. Zie hier een greep uit de innovaties die zijn genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2018; de prijs voor de beste innovatie in de Nederlandse foodservice branche. Bekijk hieronder de genomineerden.

Lees verder

 

Bron: Misset Horeca

In de Top 100 beste cafés van Nederland staan 6 Haarlemse etablissementen genoteerd. Haarlem is daarmee sowieso koploper in deze lijst. In den Uiver is het hoogst genoteerde café, op een respectabele twaalfde plaats. De jury over In den Uiver: “Als we hier binnenkomen, voelen we gelijk een warme deken over ons heen. Dit vanwege de sfeer, het publiek en het mooie klassieke, maar absoluut niet bruine café”. 

 

Lees verder

Boutiquehotel Staats en het bijbehorende restaurant De Ripper in Haarlem zijn zowel horecabedrijf als levend(ig) visitekaartje. Ontwerpbureau Estida tekende voor het interieur, directeur Michel Ruijgrok is ook mede-eigenaar. ‘Nu kunnen we de dialoog aangaan met onze klanten. Kijk, zo kan het ook.’

Bron: Misset Horeca

Lees verder

Restaurantklassiekers en toekomsthotels in Gault&Millau 2018 

Een van de highlights van Gastronomie | Fine Food Professional is de presentatie van de nieuwe Gault&Millau Restaurant- en Hotelgids en de huldiging van de Gault&Millau Awardwinnaars. Ruim 600 restaurants en bijna 300 hotels telt de gids, omlijst met boeiende artikelen over de huidige stand van zaken in de Nederlandse gastronomie. Onder meer aandacht voor een belangrijke groep restaurants die te midden van alle trends en hypes soms vergeten dreigt te worden: klassieke Franse restaurants waar het niveau vaak al decennia lang onverminderd hoog is. Daar tegenover een artikel over de hotelkamer van de toekomst die zich volledig laat aanpassen aan jouw wensen en aanvoelt als ‘een jas van kasjmier’.

Lees verder

In de aanloop naar de nieuwe HorecaUITmuntend verkiezingen (start eind oktober) gaan we in gesprek met Bob van den Bree van Bar Wigbolt. De winnaar van de HorecaUITmuntend Publieksprijs en de Juryprijs 2017.

Hoe gaat het met Bar Wigbolt?

Het gaat heel goed bij ons. We zijn drie jaar geleden voor onszelf begonnen en eigenlijk gaat het gewoon heel goed. Maar niet dat we dat gewoon vinden. We zijn heel erg dankbaar en ook wel trots dat het zo goed gaat.

Het gevaar van een goed lopend café kan zijn dat het routine wordt, maar daar proberen we voor te waken. We blijven keihard ons best doen en willen continue blijven verbeteren.

Wat heeft het winnen van de HorecaUITmuntend Publieksprijs voor jullie betekend?

Lees verder

  • 1
  • 2
  • 4

lekker #social met HorecaUITmuntend


1
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Zij maken het UITmuntend


HorecaUITmuntend, UIT IN 023 & De Lekkerste Nacht

zijn weer van die overheerlijke concepten van H&L Producties


UIT IN 023

UITTIPS & ADVERTEREN

Kiek Berger
kiek.berger@horecauitmuntend.nl

H&L Producties

Wateringweg 6
2031 EJ  Haarlem
023 5 42 43 32
https://henl.nl
info@henl.nl


Haarlem Culinair

Bubbles & Bites

De Lekkerste Nacht