Menno Post opent eigen restaurant -Olivijn- in Haarlem

Bron: Misset Horeca

 

SVH-Meesterkok Menno Post opent in juli zijn eigen restaurant onder de naam Olivijn en zal zich vestigen in het voormalige restaurant ML in Haarlem. Post was de afgelopen vijf jaar chef van De Bokkedoorns ** in Overveen.

Het nieuwe restaurant van Menno Post zal 1 juli opengaan aan de Kleine Houtstraat 70 in Haarlem. Daar zat eerder restaurant ML*, maar dat verhuisde afgelopen maart naar een andere locatie in de stad.

Lees verder

Actieweken: Restaurants in de tang van acties

Bron: Misset Horeca

 

Veel Nederlandse restaurants zouden het liefst stoppen met deelname aan actieweken. Maar dan wel collectief. Dat blijkt uit een onderzoek van Misset Horeca onder ruim 300 restaurants in het top- en middensegment.

Lees verder

Fris, PaRi en In den Uiver winnen de HorecaUITmuntend trofee voor gastvrijheid

Op maandag 5 februari zijn tijdens De Lekkerste Nacht de prijzen uitgereikt van de HorecaUITmuntend trofee. De beste zaken op het vlak van gastvrijheid in de categorie dagzaak, café en restaurant werden beloond met een publieksprijs en een juryprijs. Dit jaar waren dat Restaurant Fris, PaRi en Proeflokaal In den Uiver. De publieksprijzen werden gewonnen door El Pincho, Hofje Zonder Zorgen en Bar Wigbolt. In een vol Patronaat en in aanwezigheid van vele collega’s werden de zaken in het zonnetje gezet.

Lees verder

Stembus HorecaUITmuntend gesloten

Iedereen kan zich opmaken voor de bekendmaking van de HorecaUITmuntend prijzen. Tijdens De Lekkerste Nacht in het Patronaat, op maandag 5 februari, worden alle prijswinnaars bekend gemaakt. In de categorieën Dagzaak, Café en Restaurant worden zowel de juryprijzen als de publieksprijzen feestelijk uitgereikt.

Het is in alle categorieën een spannende strijd geworden, waarbij een flink aantal zaken niet veel voor elkaar hebben ondergedaan. Wie o wie mag zich weer een jaar het meest klantvriendelijke horecabedrijf noemen in de regio? 

Franse sterrenkok Paul Bocuse (91) overleden

De wereldberoemde Franse sterrenkok Paul Bocuse is vrijdagnacht overleden in zijn slaap. Hij is 91 jaar oud geworden. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb heeft dat via Twitter bekendgemaakt.

Lees verder

Uniek Next Generation diner in De Bokkedoorns

De nieuwe generatie staat iedere dag aan de deur te kloppen. Om deze talentvolle chefs ook eens in de spotlights te zetten, organiseren wij zondag 4 februari een bijzonder “Next Generation” diner.
Het is een idee van Roy Eijkelkamp, al jaren een “stille” kracht binnen de keukenbrigade van de Bokkedoorns. Het diner zal verzorgd worden in samenwerking met Alliance Gastronomique collega’s welke ook naast hun grote chefs absoluut onmisbaar zijn.

Lees verder

Winnaar NK Biertappen uit Wijk aan Zee

Biertappen is echt een vak. Dat bleek vandaag maar weer tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2018. Van de 1400 barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 59 deelnemers in de finale. En Frank Bruin van De Noot Horeca uit Wijk aan Zee tapte het beste biertje! Hij won de felbegeerde titel en is Nederlands Kampioen Biertappen 2018.

Lees verder

‘Horecaomzet stijgt, maar ‘koek’ moet met meer partijen worden gedeeld’

In 2017 groeide de omzet in de horeca tot 20,5 miljard euro en steeg het aantal horecavestigingen naar 41.000 bedrijven. KHN-voorzitter Robèr Willemsen: ‘Veel horecabedrijven profiteren van de economische groei en het toegenomen consumentenvertrouwen. Maar ik plaats ook een kanttekening. Want doordat er meer bedrijven bij zijn gekomen, is de gemiddelde omzet per horecabedrijf nauwelijks gestegen.’ Dit maakte Robèr Willemsen bekend voorafgaand aan de opening van de Horecava.

Lees verder

Spannende verkiezing HorecaUITmuntend

De vakjury begint al een duidelijk beeld te krijgen van de kanshebbers en ook het publiek brengt veel stemmen uit. De strijd ligt in elke categorie nog helemaal open en het belooft een spannende eindfase te worden. Tijdens de Lekkerste Nacht wordt per categorie de top vijf bekend gemaakt en worden uiteraard alle prijzen uitgereikt. 

ibis Styles Haarlem City ‘sporthotel’ open

Het ibis Styles hotel in Haarlem heeft haar eerste gasten ontvangen. Het ibis Styles Haarlem City hotel heeft 109 kamers en is gelegen aan de sportboulevard van Haarlem. Elke kamer heeft een eigen sportthema. Met de komst van ibis Styles Haarlem City vergroot AccorHotels het totale aantal ibis Styles hotels naar vier in Nederland.

Lees verder

Op dit industrieterrein in IJmuiden eet je geweldige sushi

Bij Hokkai Kitchen, eet de beste sushi in lange tijd.

Bijzonder

We hebben weer een goed weggestopt pareltje gevonden. The middle of nowhere is in dit geval een troosteloos industrieterrein aan de haven van IJmuiden. Daar staat een vierkante loods met een glazen pui en twee vlaggetjes. Dit is Hokkai Kitchen en hier eten we de beste sushi die we in lange tijd in Nederland hebben geproefd.

Lees verder

Hét Horecafeest van Haarlem, De Lekkerste Nacht, in het Patronaat

Op maandag 5 februari vindt De Lekkerste Nacht van Haarlem plaats in de kleine zaal van het Patronaat. Tijdens deze feestelijke avond worden de HorecaUITmuntend prijzen uitgereikt in de categorie Café, Dagzaak en Restaurant. De HorecaUITmuntend trofee wordt uitgereikt aan de horecabedrijven die uitblinken in gastvrijheid.


Rondom de prijsuitreiking is er een feest met artiesten en DJ’s. Na Harry Slinger en Dries Roelvink zal nu de hoofd-act worden verzorgd door Ben Cramer. De avond is een ideale manier om met collega’s uit de Haarlemse horecabranche feest te vieren, zoals bijvoorbeeld uw personeels- of nieuwjaarsfeest. Om het even, het wordt een groot feest.
 

Lees verder

Inter Scaldes derde Michelinster: ‘Wat een ontlading’

Na De Librije en De Leest heeft Nederland nu een derde driesterrenrestaurant: Inter Scaldes in Kruiningen. ‘Een kroon op ons werk’, reageert chef-kok Jannis Brevet tegenover Misset Horeca. ‘Hier hebben we heel lang voor geknokt’, aldus gastvrouw Claudia Brevet. ‘Bloed, zweet en tranen.’ ‘Eindelijk, eindelijk’, is de reactie van onder meer collega’s Jacob Jan Boerma van De Leest*** en Jan de Wit van Le Restaurant*.

Lees verder

Thuisbezorgd.com verhoogt tarief ondanks protest horeca

Bron: Misset Horeca

Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.com, verhoogt ondanks veel protest van de horeca per 1 januari de tarieven. Daardoor moeten aangesloten restaurants 13 procent commissie betalen aan Thuisbezorgd.nl. Dit was 12 procent.

Lees verder

  • 1
  • 2
  • 5

lekker #social met HorecaUITmuntend


Something is wrong.
Instagram token error.
1

Zij maken het UITmuntend


HorecaUITmuntend, UIT IN 023 & De Lekkerste Nacht

zijn weer van die overheerlijke concepten van H&L Producties


UIT IN 023

UITTIPS & ADVERTEREN

Kiek Berger
kiek.berger@horecauitmuntend.nl

H&L Producties

Wateringweg 6
2031 EJ  Haarlem
023 5 42 43 32
https://henl.nl
info@henl.nl


Haarlem Culinair

Bubbles & Bites

De Lekkerste Nacht