Als je niet van wijn houdt mag je dit niet lezen !!!

PUUR ZEE by Imko’s

Minstens 10 jaar geleden proefden we, bij toeval, een werkelijk verrukkelijk glas Riesling. De wijn werd blind geschonken en natuurlijk gingen we aan het analyseren en raden. We kwamen zover als Duitsland en de Moezel maar dan met de intensiteit zoals je het zelden of nooit tegenkomt.

Het bleek Riesling Paradaïs uit Grevenmacher in Luxemburg te zijn. Jonge honden als we destijds waren (ook nu nog hoor maar ietsje bedaarder) onderzochten we of de wijn in Nederland werd geïmporteerd en dat bleek niet het geval te zijn. De telefoon gepakt, afspraak gemaakt en het daarop volgende weekend naar Luxemburg gereden. In Grevenmacher kwamen we bij een oud en statig huis waar je, als je niet beter zou weten, zou verwachten dat Harry Potter in hoogsteigen persoon de deur zou openen. Mystiek is hier het juiste woord. De wat verstrooid ogende man die de deur opende nodigde ons uit in de woonkamer waar je verwachtte dat werkelijk ieder moment de rest van de cast van Harry Potter acte de présance zou komen geven.
We hebben ruim een uur zitten praten en er kwam maar geen wijn op tafel. Cathy en ik keken elkaar enigszins wanhopig aan, zou de goede man niet begrepen hebben waarvoor wij kwamen??
Uiteindelijk kwam er, naar het leek, met pijn en moeite een fles wijn op tafel en kregen we iets te proeven. Betoverend lekker spul maar vervolgens gebeurde er weer ruim een kwartier helemaal niets.
Eigenlijk waren we bijna zover dat we teleurgesteld afscheid wilden gaan nemen toen Abi terug naar achteren liep om een tweede fles op te halen. Weer onwaarschijnlijk lekkere wijn en vervolgens was het ijs volledig gebroken. We hebben nog 3 uur lang zitten proeven en de ene briljante wijn na de andere passeerde de revue. Prachtig minerale Riesling wijnen (Paradaïs, Vieilles Vignes, Sous la Roche Rue), ongelofelijke Pinot Blanc “Fossiles” op hout uitgebouwd, Pinot Gris zoals we hem nog nooit proefden, zonder enige vorm van logheid, op het scherpst van de snede gemaakt. Chateau Pauqué, Chardonnay met een totaal eigen identiteit maar met de kwaliteit van een absolute top-Bourgogne en als klap op de vuurpijl Clos de Paradaïs gemaakt van Auxerois druiven. We weten niet meer precies de jaargang maar de wijn was minstens 10-12 jaar oud. We waren volledig van onze stoel geblazen!! Het was nauwelijks te begrijpen dat deze wijnen werden gemaakt in een land waar we, tot dan, even stopten om goedkoop te tanken. Tot de dag van vandaag, en na meerdere keren met Abi te hebben geproefd, behoren deze wijnen, naar onze mening, tot de absolute wereldtop!
De opbrengsten per ha. zijn uitzonderlijk laag, de precisie van wijn maken is werkelijk verbluffend. Hier is iemand aan de gang die niet gaat voor geld maar 100 % voor “the love of the game”.
Twee maanden geleden hebben we, bij de importeur (n.b. onze eigen Cathy Moerdijk c.s), voor het laatst zijn hele gamma doorgeproefd en waren we weer even betoverd als bij die allereerste proeverij.
En deze man is dus a.s. zondag gast bij PUUR ZEE en laat 12 van zijn, kostbare, wijnen (met oudere jaargangen) proeven alvorens we gaan lunchen.
Geloof ons als liefhebber van prachtige wijnen wil je deze “Experience”meemaken!!

Abi Duhr Wine & Seafood Experience

Ontvangst aan Zee
makreel, komkommer / bacalhau / madeleine prei – Cantabrico ansjovis
Bromelt, Moselle Luxemburgoise, Elbling 2015

Kreeft
honingtomaat / buffelmozarella / basilicum
Riesling Paradaïs, Moselle Luxemburgoise 2015

Zeebaars (flyshoot vangst)
couscous / paprika / venkel / munt
Pinot Blanc “Fosilles”, Moselle Luxemburgoise 2015

Langoustine
“cake” / aardappel / limoen / kokos / koriander
Pinot Gris, Moselle Luxemburgoise 2014

Rode Mul (flyshoot vangst)
asperge / aubergine / artisjok / risotto al limone
Chateau Pauqué, Moselle Luxemburgoise, Chardonnay 2014

Zoete overgang
framboos / citroen

Lente
rabarber / aardbei / vanille

zondag 11 juni 2017
aanvang proeverij: 12:30 uur
aanvang lunch: 13:30 uur

PRIJS
Lunch 62,50,
Echt unieke proeverij met oudere jaargangen 20,00
Wijnen aan tafel 37,50
Bubble bij ontvangst “on the house”
Totaal 120,00

RESERVEREN
bel met 0251 374304 of e-mail ons hotel@hoteldeklughte.nl
PUUR ZEE / Hotel Villa de Klughte
Van Ogtropweg 2 – 1949BA Wijk aan Zee – +31 251 374304 –
post@puurzee.nl – www.puurzee.nl

lekker #social met HorecaUITmuntend


Something is wrong.
Instagram token error.
1

Zij maken het UITmuntend


HorecaUITmuntend, UIT IN 023 & De Lekkerste Nacht

zijn weer van die overheerlijke concepten van H&L Producties


UIT IN 023

UITTIPS & ADVERTEREN

Marisa Lo Bianco
marisa@henl.nl

H&L Producties

Wateringweg 6
2031 EJ  Haarlem
023 5 42 43 32
https://henl.nl
info@henl.nl


Haarlem Culinair

Bubbles & Bites

De Lekkerste Nacht