DeDAKKAS opent op parkeergarage in Haarlem

Bron Entree

Op het dak van parkeergarage De Kamp in Haarlem opent in 2018 DeDAKKAS, een bijzonder groen, duurzaam en sociaal project. Het bestaat uit een horecakas, dakterras en stadspark. Er worden nog investeerders gezocht via crowdfunding.

DeDAKKAS wil gasten op een relaxte en ongedwongen manier kennis gaan laten maken met innovatieve, duurzame ontwikkelingen op het gebied van eten, drinken en urban farming. Naast het gangbare assortiment worden speciale producten geserveerd zoals bier gebrouwen van regenwater of restproducten uit de voedselindustrie.

Podia & cultuur
Daarnaast wordt het afval gecomposteerd, wordt een deel van de energiebehoefte zelf opgewekt en wordt zoveel mogelijk biologisch en lokaal ingekocht. Ook krijgen groen en verticale beplanting een centrale plek en worden er waar mogelijk eigen ingrediënten verbouwd. Ten slotte is met de buurt uitvoerig gesproken over de dagelijkse invulling. Verschillende podia en culturele instellingen meldden zich al om bijzondere en unieke samenwerkingen aan te gaan.
Strandtent
“Eenmaal op het dak, na een worsteling door meters beton, word je beloond met het mooiste uitzicht van de stad”, aldus Jeroen Spek, een van de initiatiefnemers. “Het was vooral dat uitzicht, gecombineerd met de rust van de plek, wat ons op het idee bracht om er ontspannen en ongedwongen horeca te realiseren waar je vooral komt om samen met vrienden even bij te kletsen of heerlijk op een bedje van de zon te genieten. De sfeer van een strandtent, maar dan in de binnenstad van Haarlem.”
De ontwikkeling
Dennis de Waart kwam begin 2014 op het idee voor DeDAKKAS en verzette inmiddels samen met Jeroen Spek en Victor van Veelen veel werk om aan de voorwaarden wat betreft regelgeving te kunnen gaan voldoen. Nu is de vergunning voor de komende 10 jaar rond en wordt er samen met banken, brouwers en bouwers aan gewerkt. De ondernemers zijn nog wel op zoek naar bijdragen via crowdfunding.
Als alles volgens plan verloopt, opent DeDAKKAS op 1 maart 2018 zijn deuren.

lekker #social met HorecaUITmuntend


Something is wrong.
Instagram token error.
1

Zij maken het UITmuntend


HorecaUITmuntend, UIT IN 023 & De Lekkerste Nacht

zijn weer van die overheerlijke concepten van H&L Producties


UIT IN 023

UITTIPS & ADVERTEREN

Marisa Lo Bianco
marisa@henl.nl

H&L Producties

Wateringweg 6
2031 EJ  Haarlem
023 5 42 43 32
https://henl.nl
info@henl.nl


Haarlem Culinair

Bubbles & Bites

De Lekkerste Nacht