Femke Dijkema stopt na 27 jaar met ’t Eindpunt

Bron Haarlems Dagblad

Ze noemt restaurant ’t Eindpunt haar levenswerk, haar ’kindje’. Toch stopt Femke Dijkema na 27 jaar met haar populaire zaak aan de Zeeweg. ,,Kinderen moet je ook loslaten.’’
Qurios, de eigenaar van het tegenover gelegen vakantiepark, neemt ’t Eindpunt en zes personeelsleden vanaf 1 april over.
Twee weken geleden zette Dijkema haar handtekening onder de overdracht. Daarbij liet ze vooral haar verstand spreken. De 50 jarige Zandvoortse wil de veranderingen niet afwachten, die de gemeente voor ogen heeft op de kop van de Zeeweg. ,,Er breekt een nieuwe tijd aan en die nieuwe tijd heeft voor mij beslist.
’t Eindpunt is zo’n zaak waar alles kan en iedereen zich prettig en welkom voelt. Waar hobbywielrenners luidruchtig opscheppen over hun prestaties, je in je surfpak kan binnenkomen, je nog gewoon een broodje kaas kunt bestellen.

’t Eindpunt is een van de weinige horecagelegenheden die nog 356 dagen per jaar open zijn. Elke dag gaat om acht uur de deur open, om in de winter rond een uur of zeven en in de zomer rond half elf weer dicht te gaan. Dijkema is er vrijwel altijd zelf. ,,Dat is ook de kracht van de zaak. Mensen vinden het fijn dat je hebt onthouden dat die gast nog een tweede bakkie wil.’’ Goed eten en drinken zonder modeverschijnselen, daar draait het bij ’t Eindpunt om. ,,Als je uit eten gaat, dan moet het geweldig zijn. Anders kun je net zo goed thuis blij ven,toch?’’

Femke Dijkema zal ’t Eindpunt missen.

lekker #social met HorecaUITmuntend


Something is wrong.
Instagram token error.
1

Zij maken het UITmuntend


HorecaUITmuntend, UIT IN 023 & De Lekkerste Nacht

zijn weer van die overheerlijke concepten van H&L Producties


UIT IN 023

UITTIPS & ADVERTEREN

Marisa Lo Bianco
marisa@henl.nl

H&L Producties

Wateringweg 6
2031 EJ  Haarlem
023 5 42 43 32
https://henl.nl
info@henl.nl


Haarlem Culinair

Bubbles & Bites

De Lekkerste Nacht