Franse sterrenkok Paul Bocuse (91) overleden

De wereldberoemde Franse sterrenkok Paul Bocuse is vrijdagnacht overleden in zijn slaap. Hij is 91 jaar oud geworden. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb heeft dat via Twitter bekendgemaakt.

‘Bocuse is dood en de gastronomie is in de rouw’, zo staat onder meer in het uitgebreide bericht dat de minister op Twitter heeft geplaatst.

De kok kampte jarenlang met hartproblemen en had meerdere bypasses en een nieuwe hartklep. Daarnaast leed hij aan de ziekte van Parkinson.

Grondlegger Nouvelle Cuisine

Bocuse was een van de grondleggers van de Nouvelle Cuisine, waarmee hij alle regels van de Franse keuken overboord gooide. De kookstijl kent lichte en verse ingrediënten en wordt vaak in kleine porties geserveerd. Bocuse werd ook wel eens de ‘paus van de Franse keuken’ genoemd. De gastronomische gids Gault&Millau had hem uitgeroepen to ‘kok van de eeuw’. Maar hij was ook tot ver buiten de Franse grenzen bekend als een van de spilfiguren van de ‘Nouvelle Cuisine’, een beweging die naam maakte met eenvoudige bereidingen, verse ingrediënten en attractieve presentatie. De naar hem genoemde prijs Bocuse d’Or is de meest prestigieuze kookprijs onder topchefs over de hele wereld.

Drie Michelinsterren

De Fransman schreef diverse kookboeken en verdiende drie Michelinsterren met zijn restaurant L’Auberge Du Pont de Collonges in de buurt van Lyon. Hij maakte voor de Franse president Valéry Giscard d’Estaing ooit een truffelsoep, die wereldberoemd werd.

Bocuse was ook gek op kermisorgels. Zo ligt naast zijn restaurant Auberge in Collonges partycentrum L’Abbaya de Collonges. De eetzaal van het luxe bedrijf is opgeluisterd met een enorm kermisorgel. Het orgel dateert uit het begin van de vorige eeuw.

Drie Michelinsterren

De Fransman schreef diverse kookboeken en verdiende drie Michelinsterren met zijn restaurant L’Auberge Du Pont de Collonges in de buurt van Lyon. Hij maakte voor de Franse president Valéry Giscard d’Estaing ooit een truffelsoep, die wereldberoemd werd.

Bocuse was ook gek op kermisorgels. Zo ligt naast zijn restaurant Auberge in Collonges partycentrum L’Abbaya de Collonges. De eetzaal van het luxe bedrijf is opgeluisterd met een enorm kermisorgel. Het orgel dateert uit het begin van de vorige eeuw.

Bron: Missethoreca.nl 

lekker #social met HorecaUITmuntend


Something is wrong.
Instagram token error.
1

Zij maken het UITmuntend


HorecaUITmuntend, UIT IN 023 & De Lekkerste Nacht

zijn weer van die overheerlijke concepten van H&L Producties


UIT IN 023

UITTIPS & ADVERTEREN

Kiek Berger
kiek.berger@horecauitmuntend.nl

H&L Producties

Wateringweg 6
2031 EJ  Haarlem
023 5 42 43 32
https://henl.nl
info@henl.nl


Haarlem Culinair

Bubbles & Bites

De Lekkerste Nacht