Haarlemse Muggenronde
Haarlem
-
Grote Markt
24-31 augustus Haarlemse muggenronde - (24/8) Grote Markt
Saturday
24
August
2019
Saturday
31
August
2019
meer informatie
Haarlem Tapt
Haarlem
-
30-31 augustus Haarlem Tapt Festival - Bolwerken
Friday
30
August
2019
Wednesday
31
July
2019
meer informatie
Mars der Muzikanten
Haarlem
-
Grote Markt
01 september Mars der Muzikanten - Centrum/Grote Markt
Sunday
1
September
2019
Sunday
1
September
2019
meer informatie
Vrijwilligersmarkt
Haarlem
-
Grote Markt
08 september Vrijwilligers Markt - Grote Markt
Sunday
8
September
2019
Sunday
8
September
2019
meer informatie
Open monumentendagen
Haarlem
-
Hele stad
14 - 15 september Open monumenten dagen - Stad
Sunday
8
September
2019
Monday
8
July
2019
meer informatie
TEVA Halve van Haarlem
Haarlem
-
Parcours door en rond Haarlem
29 september TEVA Halve van Haarlem - Centrum
Sunday
29
September
2019
Monday
29
July
2019
meer informatie
MUGFEST
Haarlem
-
Grote Markt
06 oktober Mugfest - Grote Markt
Sunday
6
October
2019
Sunday
6
October
2019
meer informatie
THT-Diner
Haarlem
-
van de Valk
Wereldkeuken gerechten bereid door topkoks met producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten in het restaurant van Hotel van der Valk. Meer informatie en reservering via de website www.tht-diner.nl
Tuesday
8
October
2019
meer informatie
THT-Budget Diner
Haarlem
-
Nova College
Een budget diner bereid door de koksleerlingen van het Novacollege met producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten. Meer info en reserveren via https://www.tht-diner.nl
Wednesday
9
October
2019
Wednesday
9
October
2019
meer informatie
THT-Vega Diner
Haarlem
-
NOVA College
Vegetarische- en stampotgerechten met producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten, bereid door de koksleerlingen van het Novacollege. Meer info en reserveren via de site https://www.tht-diner.nl
Thursday
10
October
2019
Thursday
10
October
2019
meer informatie
WK-koken
Haarlem
-
Winkelcentrum Schalkwijk
Het WK koken (door welke inwoners met welke culturele achtergrond wordt het best gekookt in Haarlem?) De wedstrijd met amateurkoks met verschillende culturele achtergrond. Wie maakt de favoriete snack. Kookbeleving in het theater van Winkelcentrum Schalkwijk selectieronde.
Saturday
9
November
2019
Saturday
9
November
2019
meer informatie
WK-Koken
Haarlem
-
Winkelcentrum Schalkwijk
Het WK koken (door welke inwoners met welke culturele achtergrond wordt het best gekookt in Haarlem?) De wedstrijd met amateurkoks met verschillende culturele achtergrond. Wie maakt de favoriete snack. Kookbeleving in het theater van Winkelcentrum Schalkwijk finale.
Sunday
10
November
2019
Sunday
10
November
2019
meer informatie

Dit zijn de talenten van de toekomst!

9
April
2019

Gisteren zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Future Talents. De jaarlijkse vakwedstrijd is dit jaar voor voor de negende keer gehouden. In totaal hebben 85 jonge koks en gastheren en -dames meegedaan.

Van de 17 deelnemende teams aan de wedstrijd voor koks is de brigade van de Cas Spijkers Academie Nijmegen uitgeroepen tot winnaar van Future Talents 2019. Laurens Samsen, Kevin van de Poppe en Thomas Val wisten zich staande te houden in een heftige concurrentiestrijd. Ze hebben een prachtig menu gecreëerd waaraan de jury de meeste punten heeft gegeven. Jacob Jan Boerma, juryvoorzitter witte brigades: “Dit zijn de terechte winnaars vanwege hun continuïteit in het menu, de smaak, hun creativiteit en toch hedendaagse gerechten.”

Koken voor de top van gastronomie
Romy Francke & Jelle Schouppe van Hotelschool Ter Duinen uit Koksijde waren de winnaars van Future Talents 2019 bij de wedstrijd voor zwarte brigades. Petro Kools, juryvoorzitter zwarte brigades: “Voor ons was het team uit België de uiteindelijke winnaar vanwege hun gedrevenheid, perfectie, discipline, vakkennis en ambachtstrots op alle onderdelen.”  

Het aanstormend talent is door de top van de Nederlandse gastronomie beoordeeld. De witte brigades zijn beoordeeld door Jacob Jan Boerma (De Leest ***), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu **), Erik & Julien van Loo (Parkheuvel **) en Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve **). Zij jureerden op creativiteit, kooktechniek, cuisson, smaak, presentatie en opmaak. Petro Kools (Da Vinci *), Cindy Borger (De Groene Lantaarn **), Nadine Mögling (Bij Jeff *), Joey de Kruijff (Central Park Voorburg) en Milo Berlijn (Trainmark) namen de beoordeling van de zwarte brigades voor hun rekening. De jonge gastvrouwen en -heren zijn beoordeeld op gastvrijheid, presentatie, vak- en productkennis en wijn-spijscombinatie.

Als onderdeel van het programma in het Miele Experience in Vianen inspireerden Erik & Julien van Loo de gasten en de deelnemers tijdens een talkshow. Vader en zoon van restaurant Parkheuvel spraken over wat je als jong talent in huis moet hebben om tot de top te komen. En dat was onder meer veel ontdekken tijdens stages en reizen, veel leren en heel veel oefenen.

Terug naar HorecaUITmuntend