HorecaUITmuntend In gesprek met… Bob van Bar Wigbolt.

In de aanloop naar de nieuwe HorecaUITmuntend verkiezingen (start eind oktober) gaan we in gesprek met Bob van den Bree van Bar Wigbolt. De winnaar van de HorecaUITmuntend Publieksprijs en de Juryprijs 2017.

Hoe gaat het met Bar Wigbolt?

Het gaat heel goed bij ons. We zijn drie jaar geleden voor onszelf begonnen en eigenlijk gaat het gewoon heel goed. Maar niet dat we dat gewoon vinden. We zijn heel erg dankbaar en ook wel trots dat het zo goed gaat.

Het gevaar van een goed lopend café kan zijn dat het routine wordt, maar daar proberen we voor te waken. We blijven keihard ons best doen en willen continue blijven verbeteren.

Wat heeft het winnen van de HorecaUITmuntend Publieksprijs voor jullie betekend?

Voor ons was dat een geweldige erkenning van onze gasten en daar doen we het allemaal voor. Deze waardering geeft ook weer nieuwe energie en motivatie. De bevestiging dat je wel eens op de goede weg kunt zitten voelt echt heel goed en geeft vertrouwen.Ik denk niet dat er heel veel nieuwe gasten zijn gekomen, maar het verhaal met onze vaste gasten heeft door deze erkenning wel meer betekenis gekregen. Verder hoeft de bar echt niet perfect, dat zijn we zelf ook niet. We zijn geen cocktailbar met glimmende spiegels en gouden deurklinken.

Wat zijn jullie plannen voor 2018?

We staan volgend jaar weer op Haarlem Culinair met de cocktail bar. Verder zijn we net op een drankenbeurs geweest in Berlijn waar we ook weer nieuwe ideeën hebben opgedaan.

En wat we volgend jaar echt vaker willen doen is workshops organiseren. Het is echt heel erg leuk en inspirerend om te volgen, maar ook om te geven. Er zijn zoveel spannende drankjes te maken en met wat simpele tips&trics wordt iedereen al snel veel beter en je hebt wat weer wat meer tijd en ruimte om met je passie bezig te zijn en die over te dragen. En wie vindt dat niet leuk? Zo hadden we onlangs nog een mooie Rum-proeverij in samenwerking met Diplomatico.

Welk drankje wordt de hit van 2018?

Ik weet niet of er echt één drankje of cocktail de hit wordt. Er zijn wel duidelijke trends. De eerste is de groeiende vraag naar cocktails die laag in de alcohol zitten of zonder alcohol. Daarbij blijft het altijd erg belangrijk om kwaliteit te leveren, met verse producten en verrassende smaken.

En als het om kwaliteit gaat gaan we best wel ver. We kijken zelfs naar de kwaliteit van onze ijsblokjes. Die moeten niet te snel smelten want dan verwatert de smaak te snel. Maar weer wel goed koelen, dus doen we er lekker veel in. Alles wat de beleving van het drankje ten goede komt.

Een andere trend is de groeiende aandacht voor Jenever, ook in cocktails. Wij hebben zelf al zo’n 15 Jenevers en het is echt goed spul. In feite is de populaire Gin een aftreksel van onze Jenever. Denk daar maar eens over na! En probeer maar eens onze cocktail ‘Laatste woord’. Met Hooghoudt Oude Jenever, Luxardo Marachino, Chartreuse Verte en limoensap. Rest my case.

Wat moet er volgens jou veranderen om Haarlem een nog betere horecastad te maken?

Ik zou het echt gaaf vinden als mensen door de week wat meer uit gaan. In Haarlem zijn de vrijdag en de zaterdag gewoon echt druk en daar moeten we het van hebben. Maar dat Mediterrane, lekker midden in de week nog even een enkel drankje of een klein hapje doen maakt een stad nog levendiger. En wat de stad Haarlem dan moet veranderen? Ach, ik ben niet zo van dat politieke gedoe, dus daar houd ik me niet mee bezig. Haarlem is gewoon de mooiste stad ter wereld, en dat meen ik echt. Dus voor mij hoeft daar ook niet zo nodig iets aan te veranderen.

 

KB

lekker #social met HorecaUITmuntend


Something is wrong.
Instagram token error.
1

Zij maken het UITmuntend


HorecaUITmuntend, UIT IN 023 & De Lekkerste Nacht

zijn weer van die overheerlijke concepten van H&L Producties


UIT IN 023

UITTIPS & ADVERTEREN

Marisa Lo Bianco
marisa@henl.nl

H&L Producties

Wateringweg 6
2031 EJ  Haarlem
023 5 42 43 32
https://henl.nl
info@henl.nl


Haarlem Culinair

Bubbles & Bites

De Lekkerste Nacht