Italiaanse stuwdam in Damstraat

Bron: CMGH;   

Negen jaar geleden startte Pim Serné met Restaurant Parels aan de Oude Groenmarkt. Sinds anderhalve week heeft hij met Diga in de Damstraat een tweede restaurant onder zijn hoede. Een restaurant met een Italiaanse keuken. Want Pim is groot liefhebber van Italiaans eten, Italiaanse wijnen en de Italiaanse cultuur.

Sinds kort kent ook de verse Italiaanse paste geen geheimen meer voor Pim. Hij vertrok twee maanden geleden naar het land van Fiat, Ferrari en Buffon om daar te leren hoe je de meest verrukkelijke pasta zelf maakt. Diga betekent stuwdam in het Italiaans. Een toepasselijke naam voor een restaurant in de Damstraat. “We hebben de zaak grondig verbouwd en via een doordachte indeling gezorgd dat ondanks de vele vierkante meters de akoestiek, de stijl en de sfeer kleinschalig bleven. De reacties van bezoekers zijn uitermate positief. Ik was al twee jaar op zoek naar een locatie waar ik deze plannen kon realiseren. Het moest wel in deze buurt zijn, in de schaduw van de kerk zeg maar, dicht bij Parels. Mijn bedrijfsleider bij Parels werkt al acht jaar bij mij. Parels blijft Parels dus. Voor de twee zaken open gaan, bespreek ik alles met hem en andere medewerkers. Dat werkt perfect.”

Pim roemt de samenwerking met de andere horecaexploitanten in de directe omgeving. “We zijn geen concurrenten maar collega’s. De onderlinge verstandhouding is uitstekend. Dit gebied heeft een enorme aantrekkingskracht op het uitgaanspubliek. Ik heb gezien dat er de afgelopen negen jaar veel veranderd is in Haarlem. Het is gewoon een prachtige stad.’ Een prachtige stad dus en met Diga een prachtig nieuwe Italiaans restaurant waar het heerlijk toeven is.

lekker #social met HorecaUITmuntend


Something is wrong.
Instagram token error.
1

Zij maken het UITmuntend


HorecaUITmuntend, UIT IN 023 & De Lekkerste Nacht

zijn weer van die overheerlijke concepten van H&L Producties


UIT IN 023

UITTIPS & ADVERTEREN

Marisa Lo Bianco
marisa@henl.nl

H&L Producties

Wateringweg 6
2031 EJ  Haarlem
023 5 42 43 32
https://henl.nl
info@henl.nl


Haarlem Culinair

Bubbles & Bites

De Lekkerste Nacht