Restaurant NAP focust op groente en vis

Bron HD Judy Nihof

 

Met restaurant N.A.P. is Jimmy Dobbelaar (30) terug op de plek waar zijn horecaloopbaan begon: op Kerkplein 16A. Tot 2003 runden zijn ouders op dit adres de populaire Franse brasserie Terra Cotta. ,,Vijftien jaar lang zat Terra Cotta elke dag vol. De mensen stonden buiten. Het zou mooi zijn als wij dat ook elkaar krijgen.’’

N.A.P opent vandaag zijn deuren. Samen met chef-kok Jordy Schraven (24) is gastheer sommelier Dobbelaar een restaurant
begonnen dat zich focust op vis en groenten, al kunnen ook vleeseters er terecht.
Dobbelaar: ,, Mijn idee was aanvankelijk om een goed visrestaurant te beginnen. Dat is er niet in de omgeving.
Dat we ons ook richten op groentegerechten komt door de vegetariërs in mijn schoonfamilie. Wat die te eten krijgen in restaurants vind ik vaak abominabel.’’ Kok Jordy Schraven kookt op de klassiek Franse manier ’met invloeden overal vandaan’. Zware kost vind je niet in N.A.P. ,,We spelen in op de wat gezondere trend.’’
Op de menukaart staan tien wat kleinere gerechten en vier á zes hoofdschotels. ,,Daar kunnen gasten van bestellen wat ze willen. Alleen kleinere gerechten bestellen kan ook.’’

Horeca-ervaring deden de kersverse compagnons de afgelopen jaren in ruime mate op. Dobbelaar begon als 15-jarige in de afwaskeuken van het restaurant van zijn ouders, waarna hij verder op klom. Als gastheer trad hij uiteindelijk in de voetsporen van vader Henny. ,,Mijn vader was echt een begenadigd gastheer. Daar hoor je mensen nog steeds over.’’

Terra

Na bij diverse restaurants in Amsterdam te hebben gewerkt, keerde Dobbelaar terug naar Kerk plein 16A in Bloemendaal, om te werken voor Matthieu Kellenaers in diens restaurant Terra. Daar leerden Dobbelaar en kok Schraven elkaar kennen.
Met Terra liep het overigens uiteindelijk niet goed af. In 2016kreeg Kellenaers problemen. Het restaurant sloot in au gus tus.

Kok Jordy Schraven was inmiddels bijna twee jaar in dienst bij restaurant RIJKS in Amsterdam als ‘chef de partie’, toen Jimmy Dobbelaar hem vroeg om samen een zaak te beginnen. ,,Voor mij was dat altijd al een droom”, zegt Dobbelaar. Voor Schraven gold dat niet. ,,Ik had het naar mijn zin bij RIJKS, dat in december nog een Michelinster had gekregen. Ik heb er heel veel geleerd. Dus ik moest er wel even over nadenken.’’

Nu is hij blij dat hij aan het avontuur is begonnen. Of de kok bij N.A.P. ook voor een Michelin ster gaat? ,,Dat houdt me op dit moment helemaal niet bezig. Eerst een volle zaak zien te krijgen.

lekker #social met HorecaUITmuntend


Something is wrong.
Instagram token error.
1

Zij maken het UITmuntend


HorecaUITmuntend, UIT IN 023 & De Lekkerste Nacht

zijn weer van die overheerlijke concepten van H&L Producties


UIT IN 023

UITTIPS & ADVERTEREN

Marisa Lo Bianco
marisa@henl.nl

H&L Producties

Wateringweg 6
2031 EJ  Haarlem
023 5 42 43 32
https://henl.nl
info@henl.nl


Haarlem Culinair

Bubbles & Bites

De Lekkerste Nacht