Terras Top 100

Bron: Misset Horeca

Mystery Review: de kritische blik van de mystery guests

Bedrijven die in de tweede ronde van de Café-, Terras- of Cafetaria Top 100 belanden krijgen bezoek van een vakjury. Maar ze zijn in die tweede ronde gekomen omdat ze de eerste ronde ‘overleefd’ hebben. En daarin hebben mystery guests van het Hilversumse Mystery Review de zaken al grondig beoordeeld. Vaak zeggen ondernemers meer te hebben aan de vakjurybezoeken, want dat zijn ‘mensen uit de branche’. Maar hoe zit het dan met die mystery guests die de poortwachters zijn naar die tweede ronde toe?
Carlo van den Berg, commercieel directeur van Mystery Review legt het uit.

Mystery Review;  wie zijn jullie?

‘Wij zijn een bureau dat gespecialiseerd is in kwalitatief onderzoek met mystery guests’, vat Van den Berg samen. ‘We voeren jaarlijks voor een kleine 100 opdrachtgevers zo’n 30.000 onderzoeken uit, en dat doen we sinds 2004.

Lees ook: Alles over de Terras Top 100

Wat maakt jullie geschikt om de horeca te onderzoeken?

‘Door iets waar wij uniek in zijn: wij onderzoeken beleving. Waarom? Omdat we er van overtuigd zijn dat menselijk handelen het verschil maakt. Daarom richten wij ons in onze onderzoeken altijd op het gedrag van medewerkers en wat het effect daarvan is op de gast. En ja, menselijk gedrag is moeilijk te beoordelen omdat iedereen dat op z’n eigen manier beleeft. Maar om dat objectief te kunnen rapporteren, werken we niet met containerbegrippen als ‘Voelde je je welkom?.’ Want, wat is dat? Dat is subjectief. Maar als je vraagt: ‘Maakte iemand oogcontact?’ of ‘Glimlachte diegene?’, dat is objectief. En de slotsom van al die vragen leidt automatisch tot de conclusie: ‘Voelde je je welkom?’

Schrijf je hier in voor de Terras Top 100

lekker #social met HorecaUITmuntend


Something is wrong.
Instagram token error.
1

Zij maken het UITmuntend


HorecaUITmuntend, UIT IN 023 & De Lekkerste Nacht

zijn weer van die overheerlijke concepten van H&L Producties


UIT IN 023

UITTIPS & ADVERTEREN

Marisa Lo Bianco
marisa@henl.nl

H&L Producties

Wateringweg 6
2031 EJ  Haarlem
023 5 42 43 32
https://henl.nl
info@henl.nl


Haarlem Culinair

Bubbles & Bites

De Lekkerste Nacht