Toprestaurants willen eigen reserveringssysteem

Bron: EntreeMagazine

De drie horecaverenigingen JRE, Les Patrons Cuisiniers en Alliance Gastronomique hebben serieuze plannen om een eigen reserveringssysteem op te zetten.
Marc van Gulick, voorzitter van Alliance Gastronomique: “We willen hiermee een vuist maken tegen platforms zoals SeatMe en Couverts, onderdelen van Iens.”

De drie horecaverenigingen, waarbij ruim honderd toprestaurants aangesloten zitten, zijn het zat, vertelt Gulick, die naast Alliance-voorzitter ook directeur van Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag is. “Bij iedere reservering die wordt gemaakt via een van de bekende platformen, moeten wij een bepaald bedrag afstaan. Dat voelt niet goed. Zeker niet omdat wij verwachten dat dat bedrag de komende jaren alleen maar omhoog gaat. Deze praktijken moeten gewoon eens afgelopen zijn.”

Met een eigen reserveringsplatform hopen JRE, Les Patrons Cuisiners en Alliance Gastronomique daar een eind aan te maken. Van Gulick: “De onderhandelingen zijn pas in het beginstadium, maar iedereen is erg enthousiast. Als het plan van de grond komt, beginnen we met de restaurants die bij ons zijn aangesloten. Daarna kunnen ook andere restaurants gebruikmaken van het systeem.”

Toprestaurants

Van Gulick verwacht dat het nieuwe platform goed gaat lopen. “We hebben een club van ruim honderd zaken uit het topsegment, denk aan sterrenzaken zoals De Lindehof** in Nuenen, ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht en De Bokkedoorns** in Overveen, maar ook aan toprestaurants zonder ster zoals Rantrée in Maastricht. Daarmee hebben we dus een hele sterke en grote achterban

lekker #social met HorecaUITmuntend


Something is wrong.
Instagram token error.
1

Zij maken het UITmuntend


HorecaUITmuntend, UIT IN 023 & De Lekkerste Nacht

zijn weer van die overheerlijke concepten van H&L Producties


UIT IN 023

UITTIPS & ADVERTEREN

Marisa Lo Bianco
marisa@henl.nl

H&L Producties

Wateringweg 6
2031 EJ  Haarlem
023 5 42 43 32
https://henl.nl
info@henl.nl


Haarlem Culinair

Bubbles & Bites

De Lekkerste Nacht