Dit zijn de talenten van de toekomst!

Gisteren zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Future Talents. De jaarlijkse vakwedstrijd is dit jaar voor voor de negende keer gehouden. In totaal hebben 85 jonge koks en gastheren en -dames meegedaan.

Van de 17 deelnemende teams aan de wedstrijd voor koks is de brigade van de Cas Spijkers Academie Nijmegen uitgeroepen tot winnaar van Future Talents 2019. Laurens Samsen, Kevin van de Poppe en Thomas Val wisten zich staande te houden in een heftige concurrentiestrijd. Ze hebben een prachtig menu gecreëerd waaraan de jury de meeste punten heeft gegeven. Jacob Jan Boerma, juryvoorzitter witte brigades: “Dit zijn de terechte winnaars vanwege hun continuïteit in het menu, de smaak, hun creativiteit en toch hedendaagse gerechten.”

Koken voor de top van gastronomie
Romy Francke & Jelle Schouppe van Hotelschool Ter Duinen uit Koksijde waren de winnaars van Future Talents 2019 bij de wedstrijd voor zwarte brigades. Petro Kools, juryvoorzitter zwarte brigades: “Voor ons was het team uit België de uiteindelijke winnaar vanwege hun gedrevenheid, perfectie, discipline, vakkennis en ambachtstrots op alle onderdelen.”  Het aanstormend talent is door de top van de Nederlandse gastronomie beoordeeld. De witte brigades zijn beoordeeld door Jacob Jan Boerma (De Leest***), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**), Erik & Julien van Loo (Parkheuvel**) en Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve**). Zij jureerden op creativiteit, kooktechniek, cuisson, smaak, presentatie en opmaak. Petro Kools (Da Vinci*), Cindy Borger (De Groene Lantaarn**), Nadine Mögling (Bij Jeff*), Joey de Kruijff (Central Park Voorburg) en Milo Berlijn (Trainmark) namen de beoordeling van de zwarte brigades voor hun rekening. De jonge gastvrouwen en -heren zijn beoordeeld op gastvrijheid, presentatie, vak- en productkennis en wijn-spijscombinatie. Als onderdeel van het programma in het Miele Experience in Vianen inspireerden Erik & Julien van Loo de gasten en de deelnemers tijdens een talkshow. Vader en zoon van restaurant Parkheuvel spraken over wat je als jong talent in huis moet hebben om tot de top te komen. En dat was onder meer veel ontdekken tijdens stages en reizen, veel leren en heel veel oefenen.

Bron

Mark Gratema in finale Haarlemse ondernemingsprijs.

Op 18 februari had de jury van de Haarlemse Ondernemers Prijs 2019 de namen bekendgemaakt van de zes Haarlemse ondernemers. Deze ondernemers deden op donderdag 7 maart mee aan de pitchbijeenkomst. Drie van hen zouden uiteindelijk doordringen tot de finale op maandag 8 april in de Lichtfabriek.

Een van de drie kandidaten die door mocht naar de finale was Mark Gratema. Mark Gratema was dit jaar de enige horeca ondernemer in de finale van de Haarlemse ondernemingsprijs. Gratema is samen met zijn vrouw eigenaar van het ML restaurant in Haarlem.

Naast het restaurant is er ook een ML hotel, bar, en bistro.
Het restaurant van Gratema bevindt zich op de binnenplaats van voormalig drukker Johan Enschedé en in de oude stijlkamer van het voormalige woonhuis. De stijl van chef-kok Mark Gratama valt op door zijn grote palet aan smaken. Zijn keuken is speels en zoekt de grens op van traditie en vernieuwing.

Gratema eindigde in de beste ondernemer van Haarlem wetstrijd op een keurige tweede plaats achter het Laurentius college.

Bronnen: maarkschaligthart

Carlton Hotel Collection: voor ieder wat wils

Bronvermelding: Entreemagazine

Elk hotel is uniek, maar allemaal zijn ze even bijzonder. Carlton Hotel Collection is geen merk, maar eerder een collectie uitzonderlijke hotels. De nieuwe locaties worden zorgvuldig gekozen en iedere hotelmanager staat zélf aan het roer om de koers te bepalen.

Lees verder

Corendon manoeuvreert Boeing 747 naar hoteltuin

Bron: MissetHoreca

Atilay Uslu, eigenaar van Corendon, gaat zijn plan om een Boeing 747 in de tuin van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp te plaatsen, uitvoeren. Het vliegtuig – 150 ton zwaar – wordt in vijf dagen tijd van Schiphol vervoerd naar het hotel. Hiervoor worden speciale bruggen gebouwd, sloten gedempt en gaat het gevaarte de A9 over. 

Lees verder

Menno Post opent eigen restaurant -Olivijn- in Haarlem

Bron: Misset Horeca

 

SVH-Meesterkok Menno Post opent in juli zijn eigen restaurant onder de naam Olivijn en zal zich vestigen in het voormalige restaurant ML in Haarlem. Post was de afgelopen vijf jaar chef van De Bokkedoorns ** in Overveen.

Het nieuwe restaurant van Menno Post zal 1 juli opengaan aan de Kleine Houtstraat 70 in Haarlem. Daar zat eerder restaurant ML*, maar dat verhuisde afgelopen maart naar een andere locatie in de stad.

Lees verder

Actieweken: Restaurants in de tang van acties

Bron: Misset Horeca

 

Veel Nederlandse restaurants zouden het liefst stoppen met deelname aan actieweken. Maar dan wel collectief. Dat blijkt uit een onderzoek van Misset Horeca onder ruim 300 restaurants in het top- en middensegment.

Lees verder

Fris, PaRi en In den Uiver winnen de HorecaUITmuntend trofee voor gastvrijheid

Op maandag 5 februari zijn tijdens De Lekkerste Nacht de prijzen uitgereikt van de HorecaUITmuntend trofee. De beste zaken op het vlak van gastvrijheid in de categorie dagzaak, café en restaurant werden beloond met een publieksprijs en een juryprijs. Dit jaar waren dat Restaurant Fris, PaRi en Proeflokaal In den Uiver. De publieksprijzen werden gewonnen door El Pincho, Hofje Zonder Zorgen en Bar Wigbolt. In een vol Patronaat en in aanwezigheid van vele collega’s werden de zaken in het zonnetje gezet.

Lees verder

  • 1
  • 2
  • 6

lekker #social met HorecaUITmuntend


Something is wrong.
Instagram token error.
1

Zij maken het UITmuntend


HorecaUITmuntend, UIT IN 023 & De Lekkerste Nacht

zijn weer van die overheerlijke concepten van H&L Producties


UIT IN 023

UITTIPS & ADVERTEREN

Marisa Lo Bianco
marisa@henl.nl

H&L Producties

Wateringweg 6
2031 EJ  Haarlem
023 5 42 43 32
https://henl.nl
info@henl.nl


Haarlem Culinair

Bubbles & Bites

De Lekkerste Nacht