De wereldberoemde Franse sterrenkok Paul Bocuse is vrijdagnacht overleden in zijn slaap. Hij is 91 jaar oud geworden. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb heeft dat via Twitter bekendgemaakt.

Lees verder

Biertappen is echt een vak. Dat bleek vandaag maar weer tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2018. Van de 1400 barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 59 deelnemers in de finale. En Frank Bruin van De Noot Horeca uit Wijk aan Zee tapte het beste biertje! Hij won de felbegeerde titel en is Nederlands Kampioen Biertappen 2018.

Lees verder

Het ibis Styles hotel in Haarlem heeft haar eerste gasten ontvangen. Het ibis Styles Haarlem City hotel heeft 109 kamers en is gelegen aan de sportboulevard van Haarlem. Elke kamer heeft een eigen sportthema. Met de komst van ibis Styles Haarlem City vergroot AccorHotels het totale aantal ibis Styles hotels naar vier in Nederland.

Lees verder

Op maandag 5 februari vindt De Lekkerste Nacht van Haarlem plaats in de kleine zaal van het Patronaat. Tijdens deze feestelijke avond worden de HorecaUITmuntend prijzen uitgereikt in de categorie Café, Dagzaak en Restaurant. De HorecaUITmuntend trofee wordt uitgereikt aan de horecabedrijven die uitblinken in gastvrijheid.


Rondom de prijsuitreiking is er een feest met artiesten en DJ’s. Na Harry Slinger en Dries Roelvink zal nu de hoofd-act worden verzorgd door Ben Cramer. De avond is een ideale manier om met collega’s uit de Haarlemse horecabranche feest te vieren, zoals bijvoorbeeld uw personeels- of nieuwjaarsfeest. Om het even, het wordt een groot feest.
 

Lees verder

Na De Librije en De Leest heeft Nederland nu een derde driesterrenrestaurant: Inter Scaldes in Kruiningen. ‘Een kroon op ons werk’, reageert chef-kok Jannis Brevet tegenover Misset Horeca. ‘Hier hebben we heel lang voor geknokt’, aldus gastvrouw Claudia Brevet. ‘Bloed, zweet en tranen.’ ‘Eindelijk, eindelijk’, is de reactie van onder meer collega’s Jacob Jan Boerma van De Leest*** en Jan de Wit van Le Restaurant*.

Lees verder

Bron: Entree Magazine

Drinkglazen van oude wijnflessen, gastronomisch planktonpoeder, een schoonmaaksysteem compleet zónder schoonmaakmiddelen en restaurantgasten die vooraf hun eigen korting bepalen. Zie hier een greep uit de innovaties die zijn genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2018; de prijs voor de beste innovatie in de Nederlandse foodservice branche. Bekijk hieronder de genomineerden.

Lees verder

De nieuwe generatie staat iedere dag aan de deur te kloppen. Om deze talentvolle chefs ook eens in de spotlights te zetten, organiseren wij zondag 4 februari een bijzonder “Next Generation” diner.
Het is een idee van Roy Eijkelkamp, al jaren een “stille” kracht binnen de keukenbrigade van de Bokkedoorns. Het diner zal verzorgd worden in samenwerking met Alliance Gastronomique collega’s welke ook naast hun grote chefs absoluut onmisbaar zijn.

Lees verder

In 2017 groeide de omzet in de horeca tot 20,5 miljard euro en steeg het aantal horecavestigingen naar 41.000 bedrijven. KHN-voorzitter Robèr Willemsen: ‘Veel horecabedrijven profiteren van de economische groei en het toegenomen consumentenvertrouwen. Maar ik plaats ook een kanttekening. Want doordat er meer bedrijven bij zijn gekomen, is de gemiddelde omzet per horecabedrijf nauwelijks gestegen.’ Dit maakte Robèr Willemsen bekend voorafgaand aan de opening van de Horecava.

Lees verder

De vakjury begint al een duidelijk beeld te krijgen van de kanshebbers en ook het publiek brengt veel stemmen uit. De strijd ligt in elke categorie nog helemaal open en het belooft een spannende eindfase te worden. Tijdens de Lekkerste Nacht wordt per categorie de top vijf bekend gemaakt en worden uiteraard alle prijzen uitgereikt. 

Bij Hokkai Kitchen, eet de beste sushi in lange tijd.

Bijzonder

We hebben weer een goed weggestopt pareltje gevonden. The middle of nowhere is in dit geval een troosteloos industrieterrein aan de haven van IJmuiden. Daar staat een vierkante loods met een glazen pui en twee vlaggetjes. Dit is Hokkai Kitchen en hier eten we de beste sushi die we in lange tijd in Nederland hebben geproefd.

Lees verder

Bron: Misset Horeca

Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.com, verhoogt ondanks veel protest van de horeca per 1 januari de tarieven. Daardoor moeten aangesloten restaurants 13 procent commissie betalen aan Thuisbezorgd.nl. Dit was 12 procent.

Lees verder

Bron: Entree Magazine

Op 20 november werd tijdens een diner bij Hotel Arena in Amsterdam bekend wie er in de FavorFlav Food Top 100 staan. De lijst is samengesteld door de redactie van FavorFlav. Chef-kok Joris Bijdendijk van RIJKS* in Amsterdam werd nummer 1.

Lees verder

Bron: Entree Magazine

De top 3 Entree Best Bartender is inmiddels bekend! Airto Cramer (Tales & Spirits, Amsterdam), Daryl Lieuw-On (NY Basement, Rotterdam) en Marcel van der Ben (Behind Bars, Utrecht) staan in de finale. De winnaar wordt bekendgemaakt  op 27 november tijdens de Entree Awards 2017. 

 

  • 1
  • 2
  • 4

lekker #social met HorecaUITmuntend


1
Something is wrong.
Instagram token error.

Zij maken het UITmuntend


HorecaUITmuntend, UIT IN 023 & De Lekkerste Nacht

zijn weer van die overheerlijke concepten van H&L Producties


UIT IN 023

UITTIPS & ADVERTEREN

Kiek Berger
kiek.berger@horecauitmuntend.nl

H&L Producties

Wateringweg 6
2031 EJ  Haarlem
023 5 42 43 32
https://henl.nl
info@henl.nl


Haarlem Culinair

Bubbles & Bites

De Lekkerste Nacht