CBS: KOKS ERVAREN MEESTE WERKDRUK

Bron Entrée

Koks ervaren de meeste werkdruk. Daarnaast ervaren artsen, juristen, managers in de zakelijke en administratieve dienstverlening en leerkrachten in het basisonderwijs een hoge werkdruk. Toch is de aard van die werkdruk in de verschillende beroepen anders.

Lees verder

Nieuwe deelnemers Haarlem Culinair 2017

Dit jaar verwelkomen we twee nieuwe deelnemers op Haarlem Culinair,
The Louisiana Lobstershack uit de Zijlstraat en Olive Tree House uit de Lange Veerstraat.
Samen met Pluimage, Restaurant Fris, Restaurant ML, Ratatouille Food & Wine, , Parels, Brick, Napoli, Sushi Time, Dijkers, Toujours en De Uitkijk presenteren zij Haarlem  van haar smakelijkste kant.

Lees verder

Bijna 300 bieren in Dutch Beer Challenge

Bron ENTREE

maandag 20 maart 2017

Op woensdag 22 maart 2017 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de derde keer de Dutch Beer Challenge georganiseerd. Alle ruim 425 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben één of meer van hun bieren ingeschreven: in totaal zijn er 297 bieren aangemeld. Een groei ten opzichte van de 2e DBC vorig jaar toen er 239 bieren in competitie waren.

Lees verder

Popocatepetl Haarlem wordt gerestyled

Bron: Misset Horeca

Traditioneel Mexicaans restaurant van de bekende Popocatepetl-keten in Rotterdam is getransformeerd naar eigentijdse hotspot voor borrel en diner. Ook het filiaal in Haarlem zal zo’n metamorfose ondergaan.

Lees verder

Investeren in je terras = winst

Bron; entree magazine

dinsdag 14 maart 2017 Tekst: Iris Kranenburg

De economie trekt aan en horecaondernemers durven weer te investeren, bijvoorbeeld in hun terras. Volgens kenners een goede zet, want er valt daarmee een hoop winst te behalen. “Investeer niet alleen in meubilair, maar ook in efficiency voor het personeel.”

Lees verder

Terras Top 100

Bron: Misset Horeca

Mystery Review: de kritische blik van de mystery guests

Bedrijven die in de tweede ronde van de Café-, Terras- of Cafetaria Top 100 belanden krijgen bezoek van een vakjury. Maar ze zijn in die tweede ronde gekomen omdat ze de eerste ronde ‘overleefd’ hebben. En daarin hebben mystery guests van het Hilversumse Mystery Review de zaken al grondig beoordeeld. Vaak zeggen ondernemers meer te hebben aan de vakjurybezoeken, want dat zijn ‘mensen uit de branche’. Maar hoe zit het dan met die mystery guests die de poortwachters zijn naar die tweede ronde toe?
Carlo van den Berg, commercieel directeur van Mystery Review legt het uit.

Mystery Review;  wie zijn jullie?

‘Wij zijn een bureau dat gespecialiseerd is in kwalitatief onderzoek met mystery guests’, vat Van den Berg samen. ‘We voeren jaarlijks voor een kleine 100 opdrachtgevers zo’n 30.000 onderzoeken uit, en dat doen we sinds 2004.

Lees ook: Alles over de Terras Top 100

Lees verder

Alliance Gastronomique: eigen opleidingsprogramma voor keuken en bediening

Bron: Misset Horeca

De Alliance Gastronomique heeft tijdens de aftrap van het 50-jarig jubileum bekend gemaakt dat de club van 37 toonaangevende restaurants, waaronder De Librije, De Treeswijkhoeve, Fred en Aan de Poel, gaat starten met een eigen Alliance College. ‘Daarnaast willen we de jeugd de garantie geven dat ze voor een bepaalde periode bij een van onze leden aan de slag kunnen.’ De restaurantvereniging verwacht voor het einde van dit jaar de eerste colleges gegeven te hebben.  Het doel is jonge mensen boeien, binden en behouden.

Lees verder

Horecabier gaat strijd aan: 50-literfust voor €57,50

Bron: Misset Horeca

 

Horecabier Zilver, een categorie 2 pils, 50 liter voor €57,50. Daarmee wil Horecabier terugslaan naar de grote brouwers, zoals Bavaria en -naar verluidt- Grolsch, die met hun eigen laaggeprijsde pils de markt betreden. Directeur Harm van Deuren: ‘Wij leveren vanaf volgende week 50- en 30-liter fusten en binnen drie maanden 20-liter fusten en tankbier.’

Lees verder

Toprestaurants willen eigen reserveringssysteem

Bron: EntreeMagazine

De drie horecaverenigingen JRE, Les Patrons Cuisiniers en Alliance Gastronomique hebben serieuze plannen om een eigen reserveringssysteem op te zetten.
Marc van Gulick, voorzitter van Alliance Gastronomique: “We willen hiermee een vuist maken tegen platforms zoals SeatMe en Couverts, onderdelen van Iens.”

Lees verder

Horeca en recreatie van centrum tot kust

20 maart 2017, Rabobank Haarlem en Omstreken
Tientallen collega-ondernemers gingen u al voor!

Meld u nu aan via deze link.

Tijdens de kennisbijeenkomst geven wij u antwoord op vragen zoals:

  • Hoeveel euro besteedt een gemiddelde toerist uit China op een dag in Haarlem?
  • Heb ik Facebook of Pinterest nodig om succesvol in contact te komen met een breder publiek?
  • Hoe moet ik omgaan met vergelijkingswebsites die over mij schrijven?

Lees verder

Amsterdam Cocktail Week, Festival Amsterdam 2017

Amsterdam Cocktail Week, Festival Amsterdam 2017

Livia GomesFebruary 6, 2017

Een nieuw gaaf evenement staat voor de deur, namelijk de eerste Amsterdam Cocktail Week.
Van maandag 6 tot en met zondag 12 maart kun je niet alleen genieten van heerlijke cocktails bij verschillende bars in Amsterdam, ook kun je deelnemen aan de leuke en leerzame workshops!

Lees verder

CBS: ‘GROOTSTE OMZETGROEI HORECA IN 16 JAAR’

Bron: Entree
Hotels, restaurants, snackbars en cafés hebben in het vierde kwartaal 0,9 procent meer omgezet dan in het derde kwartaal van 2016. De omzet van cafés steeg wat minder. In 2016 heeft heel de horeca 6,5 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Dat is de grootste omzetgroei in 16 jaar

Lees verder

lekker #social met HorecaUITmuntend


Something is wrong.
Instagram token error.
1

Zij maken het UITmuntend


HorecaUITmuntend, UIT IN 023 & De Lekkerste Nacht

zijn weer van die overheerlijke concepten van H&L Producties


UIT IN 023

UITTIPS & ADVERTEREN

Marisa Lo Bianco
marisa@henl.nl

H&L Producties

Wateringweg 6
2031 EJ  Haarlem
023 5 42 43 32
https://henl.nl
info@henl.nl


Haarlem Culinair

Bubbles & Bites

De Lekkerste Nacht