Wijnbar Raecks

Bron: CMG Haarlem

Afgelopen maand  opende hotel, restaurant en wijnbar Raecks haar deuren. Een aanwinst voor de stad. Zeker voor toeristen en andere bezoekers die het drukke Amsterdam willen mijden. Dat Raecks aan die behoefte voldoet blijkt wel uit het feit dat alle twintig kamers in het driesterrenhotel een paar dagen later al bezet waren. Naast hotel is Raecks een café en heeft het een bijzondere wijnbar vertelt manager Arend Kik.

“Onze eigenaar Elout Stevens is zelf vinoloog. Bezoekers van onze wijnbar kunnen een kaart kopen en die met een veelvoud van 10 euro opwaarderen. We hebben 32 flessen wijn. Er zijn drie mogelijkheden; een bodempje een half of een heel glas wijn. Elke drie tot vier weken plaatsen we een nieuw assortiment in de wijnkast. Door de week zijn we tot middernacht geopend, in het weekeinde sluiten om twee uur.”
 
De kamers en het horecadeel zijn bijzonder ingericht. Een beetje retrostijl en heel sfeervol. Bovendien heeft Raecks een grote zaal inclusief podium waarin diverse activiteiten georganiseerd kunnen worden. Arend Kik: “De vrouw van de eigenaar is binnenhuisarchitecte. Zij heeft de hele inrichting voor haar rekening genomen. We zitten natuurlijk op een prachtige plek. Boven de Brouwersvaart gaat de zon onder. Daar kun je tot laat in de avond van genieten. We hebben nog wel een wens. Het zou mooi zijn als we onze gasten met een speciaal tarief in parkeergarage Raaks konden laten parkeren. We hopen onder andere op medewerking van de gemeente om dat te bereiken.”

 

lekker #social met HorecaUITmuntend


Something is wrong.
Instagram token error.
1

Zij maken het UITmuntend


HorecaUITmuntend, UIT IN 023 & De Lekkerste Nacht

zijn weer van die overheerlijke concepten van H&L Producties


UIT IN 023

UITTIPS & ADVERTEREN

Marisa Lo Bianco
marisa@henl.nl

H&L Producties

Wateringweg 6
2031 EJ  Haarlem
023 5 42 43 32
https://henl.nl
info@henl.nl


Haarlem Culinair

Bubbles & Bites

De Lekkerste Nacht